* FOLLOWERS *

29 October 2011

Mood DIY Bunga Tisu

Salam uolss... Hi b2b, ex-b2b, silent readers or whatever... ;)

Tiba-tiba mood Fza malam ni nak DIY.. Sebabnye siang tadi lepas Fza & En Tunang pegi amik baju nikah yang sudah siap (cite baju nikah kemudian Fza review yer.. ;p ) Fza ajak En Tunang pergi Kedai Bunga Reben kat Jalan Tar tuh.. Pada mulanya nak mencari beads untuk jahit kat baju nikah tuh.. Dah settle cari beads, Fza teringat plak bunga tisu yang Fza ada ternampak kat blog sape tah tak ingat.. Masa tuh la timbul rase nak bli kertas tisu tuh & cadang nak DIY bunga telur sendiri.. 

Fza berangan nk DIY 200 pcs bunga telur berasaskan bunga tisu nih..Dan jugak bunga untuk letak kat hantaran.. Tak tau la mampu ke x buat banyak tuh..Mau berpinar biji mata belek benda alah tuh.. So malam ni jugak Fza try la buat bunga tisu ni.. Ni first time Fza buat bunga ni.. Sebenarnya Fza ni xde la kreatif sangat.. Ni sekadar mencuba dan kalo jadi nak diusahakan la niat suci tuh..hehehe...  okeh lets continue .....

Antara bahan-bahan yang diperlukan : 

Kertas tisu, dawai kcik, gunting ( Sila abaikan gmbar yang tidak berkaitan..Actually beads tuh untuk DIY kt baju nikah..Gambar gunting xde plak dalam ni..Sume msti taw kan gunting yang mana...hehee..chilll )



Okeh dah siap!!! Ini lah hasil nya...



 Bunga tisu Pink....



 Bunga tisu Pink & Purple.... Tak tau la dalam pic ni nampak tak macam purple la plak..
 


Kat bawah ni ada gmbar bekas hntaran yang Fza baru start hias skit.. Ni baru first step... Just lekat renda di sekeliling bekas tuh jer.. hehe... Yang lain in progress... tak pe buat skit2 lame2 siap la sume kan.. ;)


Orait... mau sambung buat bunga tisu lagi maklumlah mood DIY tgh ada.. Time rajin je buat time malas jangan harap la nak buat... 

-To Be Continue-