* FOLLOWERS *

31 July 2011

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa

 
Salam Ramadan Al-Mubarak buat semua umat Islam di seluruh dunia. Pejam celik pejam celik kejap je kte dah nak puasa untuk Ramadan kali nih.. Esok bermulalah hari pertama kite berpuasa...Selamat berpuasa yer sume..Selamat beribadah.. Semoga Ramadan kali ni lebih bermakna buat kite sume... 





Apabila tiba malam pertama bulan Ramadhan, maka syaitan dirantai, ditutup pintu-pintu neraka dan tiada satupun yang terbuka, dibuka pintu-pintu syurga dan tiada satupun yang tertutup. Dan menyerulah penyeru: Wahai pencari kebajikan, bergembiralah, dan wahai pelaku maksiat, kurangilah. Dan ke atas Allah, membebaskan manusia daripada api neraka, dan demikian itu berlaku pada setiap malam. (Riwayat Tirmizi)
 



26 July 2011

Sistem Lirik Lagu...huhhhhh

Hmmm tengok tajuk entry pn panas dalam je rase... Ntah pape sistem yang diorang ni request.. Ingat kot nk request sistem lirik nasyid ke, sistem ayat Al-Quran ke... Ni sistem lirik lagu plak... huhhhh ... Actually sistem ni untuk menyenangkan diorang karoke la... Tapi aku rasa tengok kt klip video pun dh ada lirik lagu kn... Pelik2 kan... Dah tu banyakkan lagu dlm dunia nih.. So sebagai nasib masing2 kenalah update lirik lagu ikut artis masing2.. Aku skunk tengah update lirik lagu Broery Marantika.. Banyak kot lagu dia... Buat setakat mampu je lah... Dato nk guna hari Jumaat, ptg tadi baru bagi taw.. Lagu ape sangatla yang dia nak nyanyi tuh... Lagu 60-an je semua.. Cair taik telinga sape yang hadir majlis tuh.. hehehehe... Pe pun buat setakat mampu sebab sok aku nak kena settle Sistem Penganugerahan Pingat plak.. Sistem profiling jenayah pe citer der...xsiap2 lagik.... hahahaha .Hold dulu sebab aku tengah stuck.otak jammed trus..xreti plak nk buat mcam pe yang diorang request... sistem oh sistem... 




19 July 2011

19 Julai 2011 - Setahun sudeyyy....

Alhamdulillah... hari ni 19 Julai 2011, genaplah setahun aku berkhidmat sebagai penjawat awam di sebuah jabatan di ibu kota ,KL... Walaupun pelbagai dugaan, onak dan duri yang aku lalui selama setahun di sini, namun masih panjang lagi perjalanan yang harus aku lalui.. Bak kata senior2 dalam perkhidmatan awam kata la... "Rilek la, Fiza baru je lagi dalam dunia gomen ni, byk lagi yg Fiza kena lalui... Dalam gomen ni kte akan jmpe banyak jenis org... So bersabar la yer dan terus berjuang" .. Akak saya sangat hargai nasihat2 akak... Mak & abah pun penah cakap bnda yang sama... Aku harap rezeki yang aku cari selama ni adalah rezeki yang halal dan diberkati Allah.. So just ignore anyone yang menyusahkan..dan yang hanya bermuka2 di depan aku..Dan aku juga amat berharap aku akan dapat peluang yang lebih cerah selepas ini... Dan aku tidak akan putus asa di sini sja.. Masih jauh perjalananku.. Semoga ALLAH makbulkan impian aku ini.. Dan aku juga berharap agar tahun2 yang mendatang aku tidak berada di takok ini sja. 

 Good luck Fiza Zainol... 




02 July 2011

Induksi Umum di IKWAS, Kluang , Johor


Alhamdulillah..... akhirnya tamat jugak kursus nih ...Rasa mcm bertahun lamanya kt sini.... Jadual tersangat la ketat .. Aktiviti xhenti2 dari hari pertama sampai la last day.... Everyday tido xpnh cukup... seawal 4.30 pagi dah kena bangun untuk solat subuh di surau... tido plak kol 1 .... Fuhh mna tahan..Mata dah sampai juling-juling dah tahan mengantuk masa dengar ceramah... Ngan assignment yang banyak ... Assignment kumpulan + Assignment group.. Persembahan group la ,biro la..Mcm2 aih…. Nak study untuk exam akhir pn last minit... Nasib baik la Pengurus Program En Norizam baik hati bagi taw soalan2 spot nak exam hari tuh... So bace yang itu je la..untuk objektif hentam je la mana ada..hehehe... Walaupun kursus ni agak memenatkan tapi aku rsa tersangat la berbaloi... Sebab kitorang akan ingat sampai bila2 pengalaman kt sini..Hanya org yg datang kursus kt sini je taw... :) Aku dh selamat balik ke KL.Semalam sempat jgak jejalan di Ayer Hitam dulu.. Orang kata barang2 untuk kawen murah2.. So boleh la cuci mata kalo ada yang berkenan beli je la... Sempat jgak aku beli bunga telor n beg gift kt sana..sangat murah okey..So ape salahnya beli skit2.. :).. Tak lame dh ni nak kawen... hahaha  Okeh adios..bubye all.....