* FOLLOWERS *

20 August 2011

Raya dah dekat yeayyy!!!

Hii uolssss..... 
Sedar xsedar Syawal akan menjelang tiba.. Kejap aje kan hari ni dah masuk hari ke 20 kite berpuasa.. Aduh tak sabar plak nak raya tahun nih.. hehe.. Macam budak2 pulak fiza ni.. Tak sabarnye nak pulang ke kampung halaman.. Maklumlah fiza ni kan anak perantauan... Tak sabar jugak nak makan makanan yang mak masak... Sedap2 belaka... Aduhhhh sungguh rindu sume ni.... Cepat la masa berlalu... Sabar eh sampai hari Sabtu next week yer..  Pahtu boleh cuti puas2 kat umah.. yeayayyyyy....  Dan yang penting fiza nak kutip duit raya banyak2.. boley ke?? hehe Dulu boley la, skunk umo dah nak dekat setengah abad mana boley kutip duit raya dah.. Kena bagi duit raya la plak.. hehe tak pe duit raya dah siap tukar kt CIMB dah ritu..
okey la... nak buat keje skit.. 
Bubye uolsss..


18 August 2011

Perihal Keja ....

Hiii uolss.... hmmmmmm...
fiza nak mengeluh panjang dulu boley???? 
huuuuuhhhhhhhhhhhh... 
Makin hari makin bosan plak keje dalam suasana macam ni... Rasa tak best semakin menebal.. Keje sume okey... Environment pun okey..Cuma yang tak okey opismate laaa... Kadang2 Fiza pelik nape skunk baru rasa tak best?? Dulu masa mula2 masuk keje..Sangatlah best.. Kawan2 sume kamcing.. Kesana kemari, buat aktiviti sume boleh ramai2.. Tak de pun nak rasa kekok ke tak mesra ke.. Skunk diorang dah tak de.. Dah berpindah ke negeri masing2 ikut suami, anak2 & tunang.. Ehh anak2 ikut diorang.. huhu.. Pahtu masuk plak orang lain.. Mula2 masing2 macam tak boley blah ngan budak2 baru nih.. Tapi lama kelamaan kitorang okey jgak.. Tapi sejak kebelakangan ni 3 4 bln sbelum ni sume dah berubah..Masing2 buat hal sendiri.. Tapi ada plak yang nak control kawan.. Pegi sana sini pun berahsia.. Ala risau sangat orang ikut.. ape2 pun fiza xkisah sebab bagi fiza xrugi satu sen pun xde kawan macam tuh.. Cuma plzz la jangan nak berdengki ngan orang, nak tunjuk baik depan orang... tu talam dua muka orang panggil.. Berdoa banyak2 supaya fiza xlame kt situ.. dan yang penting tak nak dah jumpa orang mcam tuh... 
Pelakon terhebat!!!
Tahniah buat anda.. 

p/s: entry ni ditulis sebab bengang tdi... Ada ke orang masuk keje kol4ptg sedangkan kol5 dh waktu blik?? Dah tu bagi alasan tak boleh blah..Kan dah kantoi.. Cuti je la pe de hal?? 


15 August 2011

Misi Mencari Barang Kawen

Hiii to alls readers.... 
Walaupun fiza tak sure ada ke tak readers ni... Maybe ada but silent readers.. hehehe... Tak pe la ape2 pun... Hari ni Fiza nak cite pasal misi mencari barang kawen lagi.. Seperti weekend2 yang lepas, seperti biasa Fiza & En Tunang akan kuar jalan2 sambil mencari barang2 untuk kawen... Preparation kitorang buat skit2... Contohnya gaji bulan ni kitorang cari satu barang pahtu gaji bulan depan cari barang lain plak... So tak de la nanti dalam satu masa kitorang nak beli banyak barang kan... So duit pun habis skit2...Barang2 yang kitorang dah beli : 

1) Kitorang beli baju melayu untuk hantaran pihak pompuan ke pihak laki la kan.. Untuk baju melayu ni, kitorang beli kat Jakel Masjid India.. Kebetulan masa kitorang pegi Jakel tengah sale sakan.. So En Tunang pilih baju warna peach... Cantik!!!! Mesti he's look handsome bila pakai baju ni.. Walaupun En tunang sememangnya handsome orangnye.. Chewaahhh puji la plak... Bukan puji kosong tapi the truth.. :)

2) Pahtu, kitorang beli sampin songket tenun... Yang ni pun tengah sale.. En Tunang berkenan warna grey.. So , untuk nikah nanti Fiza boleh la pakai Veil or shawl warna grey jugak untuk nak matching kan..

3) Then, kitorang beli cincin utk En Tunang .. Cincin ni kitorang nak buat masa upacara batal air sembahyang... En Tunang sarung Fiza gelang & Fiza sarung En Tunang cincin...  hehe... yang ni pun tak rancang nak beli lagi sebenarnya.. Tapi disebabkan hrga berpatutan kitorang pun beli la.. Cincin ni ade batu blink2... Fiza suka tgk cincin nih... Harap En Tunang pun suka lah yer...


Itu sajelah yang dh dibeli untuk weekend baru nih.. Best jugakkan buat preparation kawen nih.. Masa ni  leh bincang, bagi pendapat & sekaligus merapatkan lagi hubungan ngn bakal suami... ehemmm2.. :)  orait ... Sambung next entry plak bila ada masa nk update...

P.S : Fiza lupa nak tangkap gambar.. xpe nanti ada masa Fiza ltakkan gambar yer..



03 August 2011

Photographer + Videographer

Photographer + Videographer

Untuk Photographer + Videographer, dah booked kat IndahKarya Production. Aku dah bayar deposit untuk pihak company ni supaya diorang boleh block tarikh tu untuk my wedding.. Korang nak taw kenapa aku pilih IndahKarya Production ni???

1) Harga amat murah.. nape aku kata murah? hehe fyi, untuk Photographer + Videographer ni hanya berharga RM2000 untuk kedua-dua belah pihak pengantin. Sangat murahkan!! Korang bayangkan la dengan harga serendah ni diorang boleh pegi ke Kedah and Pahang tanpa apa2 cas tambahan. Lagi pulak diorang ni tengah promotion untuk tambah portfolio... so kitorang mmg sangat beruntung.. 
2) Hasil kerja pun memuaskan hati .. korang try tengok hasil video yang diorang buat untuk majlis salah soang customer diorang.. awesome!!!!



untuk tengok hasil gambar yang diorang tangkap click kt link bawah nih...
 
  Fotobuih Photographer


Sebarang pertanyaan boleh la email kepada : indahkaryaproduction@gmail.com

Facebook :  IndahKarya Production


Sangat2 berbaloi... Rezeki saya dan En Tunang... :)