* FOLLOWERS *

SHAKLEE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Entry kali ni Fza nak share tentang produk Shaklee ni..Shaklee merupakan vitamin semulajadi yang dijamin 100% berkesan dan 100% selamat. Fza sendiri telah mencuba supplement Shaklee ini dan nyata terbukti keberkesanannya... Ok lah Fza cerita skit macamana Fza boleh terjebak dengan Shaklee.. Fza sekarang tengah pregnant anak pertama. Setiap kali checkup nurse akan check HB kite. HB ni ialah Hemoglobin.

HEMOGLOBIN ialah molekul protein yang terdapat di dalam sel darah merah yang berfungsi untuk membawa gas oksigen daripada organ paru-paru ke seluruh tubuh manusia dan kembali semula ke paru-paru dengan membawa gas karbon dioksida setelah diambil daripada semua jaringan tubuh manusia.

Dari first checkup HB Fza hanya 11 point something jer..Setiap kali checkup HB Fza mesti akan turun..Penah HB Fza turun 10.1. Nurse pun dah bising2 dah. Sebabnya maybe cara pemakanan Fza laa. Fza ni dari kecik memang jenis yang tak makan sayur dan buah. Tak makan tu bukan tak makan langsung.Cuma jarang dan Fza ada jenis2 sayur yang Fza makan. Fza hanya makan sayur yang bukan berwarna hijau. Sejak pregnant ni jer Fza paksa diri untuk makan jugak sayur-sayuran especially sayuran hijau.Sebab sayuran hijau ni byk zat besi . Fza ada jugak makan kerang, tempe, ikan bilis, sayur bayam, kacang bagai tapi HB dok macam tuh jgak. Kemudian Fza search la pasal HB rendah. Dari baca2 tuh Fza rasa macam nak try la produk Shaklee ni.Sebab banyak review kata Shalee ni bagus.

Then Fza pun contact la Nana Farhana, kawan yg Fza knal dari group ncol sebabnya Fza ada penah terbaca yang Nana ni mmg pengguna Shaklee dah lama.. Fza pun tanya la Nana.Then Nana suggest Fza amik supplement Vita-Lea & Ostematrix... Vita-Lea ni kebaikan sama macam obimin.Bezanya Vita-Lea ni vitamin semulajadi. Actually semua produk Shaklee ni dari vitamin semulajadi. Kemudian Ostematrix ni macam kalsium la.. So untuk permulaan Fza amik 2 vitamin ni... Alhamdulillah next checkup HB Fza dah naik menjadi 11 semula... Harap2 berkekalan lah... Ni Fza cerita dari pengalaman Fza la.. After consume Shaklee ni dan hasilnya memberansangkan so Fza berminat plak nak kongsi dengan kawan2 diluar sana.. Terus Fza jadi ahli Shaklee dan start buat bisness kecil2an... Sekadar membantu kawan2 yang bermasalah macam Fza ni..Ni baru bab HB.Actually banyak lagi kebaikan Shaklee. So dari tu Fza dah tekad nak amik Set Berpantang Shaklee untuk kegunaan after bersalin.No jamu!!! Sebabnya Fza tekad nak breastfeed my baby. Jamu ni panaskan.. So better amik supplement jer.. Untuk sesiapa yang ingin tahu lebih lanjut pasal Shaklee ni boleh la contact Fza yer... In Syaa Allah Fza boleh bantu kawan2 yang ada soalan nk ditanya or nak tahu... Sharing is caring!!!




Boleh hubungi saya (pengedar Shaklee yang sah) untuk maklumat lanjut. Konsultansi adalah percuma.


ID Shaklee : 907011 (Nor Hafizah Binti Zainol)
Facebook : Fiza Zainol
Contact No/Whats App : 017-4045096





No comments: