* FOLLOWERS *

28 September 2011

Bekas hantaran yang Murah......

Hi uolss B2B , kengkawan & silent readers...

Mesti sume B2B yang bakal melangsungkan perkahwinan tahun ni busy buat persiapan.. Fza yang majlis next year pun dah start buat persiapan skit2... Bukan excited ke pe, bak kate orang tua2 "Awal tak kalut".. hehe  Tapi excited tu pun ada jugak.. Sape xsyok nak kawen kan...Fza nak share skit dengan B2B yang area utara pasal kedai barang kawin yang murah ni... Untuk yang selatan ke timur pun boleh jugak if korang berkesempatan nak pegi kedai tu.. Actually nama kedai tu
A Tu Z Wedding House Sdn. Bhd.. 
Kat Seberang Jaya, Penang... Fza rase maybe dah ada b2b yang tau kedai ni..Fza dapat taw pun dari Lin ,kawan karib Fza since sekolah rendah lagi. Then, last Sunday masa Fza & En Tunang otw nak balik ke KL, kitorang singgah la kat kdai tu dengan niat just nak tengok2/survey2/usha2 pe patut dulu. Then bila sampai trus Fza jadi sangat teruja... hehehe Lama jugak kitorang di kedai tuh.. Macam2 ada kat situ.. Kedai tu macam ala2 gudang jugak la...Murah plak tuh... Last2 Fza beli tapak hantaran yang memamg before ni Fza dah usha kat Facebook n blog yang de jual.. Tapi mahal.. Yang Fza beli ni korang nak taw x harga bpe?? Dia ada harga ahli dan harga bukan ahli... Nak jadi ahli pun hanya bayar RM10.. So Fza pn dengan bangganya daftar jadi ahli & beli 9 bekas hantaran tuh dengan harga RM23/ 1pcs.... Harga bukan ahli RM30..Sangat murah ok sebab before ni Fza tengok2 kt tempat lain pun harga RM38 ke RM50 ... So lepas settle majlis Fza boleh la buat sewa untuk B2B yang nak kawen akan datang...  Harga boleh dirunding... hehe



ni la bekas hantaran tuh..cantik x?? 



ni barang untuk hiasan.. bunga keliling belum beli lgi..



Nanti cadang nak pegi lagi kedai tu dengan mak.. Boleh borong habis... :)



26 September 2011

Checklist Wedding - 4 Month



Checklist Wedding - 4 Month

1) Tarikh:
Nikah :
Done
Resepsi :
Done
Bertandang :
Done

2) Theme & concept:
Nikah:
Done
Resepsi: Done
Bertandang: Done

3) Legal documents:
Kursus kahwin:
Done
Hiv Test: Pending
Borang Kebenaran Nikah: Pending

4) Tempat
Nikah:
Done
Resepsi: Done
Bertandang: Done

5) Catering/Canopy
Nikah :
Pending (Mak)
Resepsi :
Pending (Mak)
Bertandang:
Pending

6) Pelamin
Nikah:
None
Resepsi:
Done
-Decoration: Done
-Design: Done
Bertandang:
None

7) Photographer & Videographer
Nikah:
Done
Resepsi:
Done
Bertandang: Done
Location for Outdoor Session: (To be confirmed)

8) Wedding outfits
Nikah:
-Dress:
Done (dah anta kt tukang jahit 17/9/2011)
-Tudung:
Pending
-Veil:
Done
-Shoe:
Pending
-Accessories:
Done

Resepsi:
-Dress:
Done
-Tudung:
Done
-Veil: Done
-Shoe:
Done
-Accessories:
Done
-Outdoor dress: Done

Bertandang:
-Dress:
Done
-Tudung: Done
-Veil: Done
-Shoe: Done
-Accessories: Done

9) Makeup
Nikah:
Done
Resepsi: Done
Bertandang: Pending

10) Doorgift
Nikah:
None
Resepsi:
Pending
-VIP doorgift: Pending
-Guest doorgift: In progress
Bertandang:
Pending

11) Bunga Pahar/Bunga Manggar
Nikah:
Pending
Resepsi: Pending
Bertandang:Pending

12) Hantaran
Bilangan dulang: 7 berbalas 9
Hiasan:
Pending
Untuk Fiza:
- Mas kahwin & Emas- Pending
1. Perfume set- Done
2. Kain Sutera- Done
3. Sirih Junjung-Pending
4. Handbag - Done  & Kasut  -Pending
5. Make up set- Done
6. Al-Quran & Sejadah-Pending
7. Handset -Pending

Hiasan
: In progress
Untuk Ali:
1. Cincin-Done
2. Kasut-Done
3. Perfume set–Done
4. Belt set-Done
5. Jam Tangan-Pending
6. Baju Melayu+Songket-Done
7. Coklat-Pending
8. Sirih Junjung-Pending
9. Kamera-Pending
10. Cake-Pending
 
13) Cincin kahwin
For him:
Done
For her: Pending

14) Invitation Card
Resepsi + Bertandang: (Dah bayar deposit)
-Design:
To be confirmed (Dah anta details 17/9/2011.. hutang peta & pic)
-Printing:
To be confirmed

15) Cake
Nikah:
None
Resepsi:
Done
Bertandang: Pending

16) Jurunikah/Pembaca doa
Nikah: Jurunikah-
Pending
Resepsi: Pembaca doa-Pending
Bertandang: Pending

17) Handbouquet
Nikah:
Done
-Types & colors of fresh flower: Done
Resepsi: Done
-Types & colors of fresh flower:
Done
Bertandang: Done

18) Guest List
Nikah: 200 invitees.
Pending
Resepsi: 1000 invitees. Pending

19) MC/Kompang/Entertainment
MC:
Pending
Kompang: Pending
PA system: Pending
CD of songs:
Pending

20) Pengapit
Nikah:
None
Resepsi:
Pending
-Dress: Baju melayu & Baju kurung moden. (To be confirmed)
-Color:
Pending
Bertandang: Pending

21) Dresses for family(
Resepsi):  
My family: Pending
Bertandang: Pending

22) Bilik pengantin
Katil:
Done
Decoration: Done

23) Petunjuk Jalan
Resepsi: 10pcs.
Location:
To be confirmed
Design: In progress
Printing: Pending

24) Facial/Massage/Inai
   
Done for Inai

25) Honeymoon
Date:
Done
Location: Done
Tickets: Done
Accommodation: Pending
Transportation: Pending


26) Pre/Post Wedding
Photographer:
Pending
Theme: Pending
Outfit: Pending
Location: Pending
Date: Pending

27) Homestay 
Pihak lelaki (Kedah): Done (Dah bayar deposit)
Pihak perempuan (Pahang): Pending




**** Banyaknyee merah... Bila la nak bertukar warna ni..hehe 

19 September 2011

Monday Blues.... Penyakit m melanda...

Salam uolss b2b, ex-b2b & of silent readers... 
Tibe2 terasa nk update blog plak.. Hari ni terasa sedikit malas nak buat keje... Maklumlah Monday Blues katakan.. :) Seperti biasa hari Isnin mesti kemalasan melanda diri... Hari Jumaat plak tersangatla rjin sb Sabtu dh nak cuti... yeyayyy!!! 

Entry sebelum ni Fza ada buat special entry untuk birthday my fiance.. So on that day kitorang ada kuar celebrate birthday die.. Spent time together.. Kitorang pegi i-City Shah Alam, pegi Funfair main tembak2 tuh ..Byk tmpat jugak la kitorang pegi.. Sori la gambar sume kt En Tunang..So x boleh nk upload utk korang tgk...Ha terlupa nk update, baru2 ni kitorang ada pegi SOGO Sale.. Then dah beli beg untuk hantaran ... Tu beg pilihan bersama.. Tengok jer beg tu trus berkenan.. So tanpa pkir pjang beli la.. yeyayy!!.. Done for bag!!! Then Sabtu lepas kitorang focus utk preparation kawen.. Sepetang kitorang berada di sekitar pusat 3 serangkai ni..Medan Mara, Maju Junction &Pertama Compleks.. 

Aktiviti - aktiviti on that day:

1. Maju Junction - Tujuan nak pegi tempah kasut nikah/sanding kat GAVY.. Tapi malangnya tempahan dah tutup sampai bln June 2012.. tak pelah nti cari kasut kat lain.. Pujuk hati nampak...  :)

2. Pertama Compleks - Kitorang pegi kedai yang booking kad kawen hari tuh.. Pegi anta details pe patut & pilih kad design n bagai la..Actually xrancang pun nak pegi tapi dah kebetulan ada kat situ pegi je lah... Untuk kad kitorang pending peta ke rumah pengantin & gambar yang nak letak kt bunting... Aduh ...xreti la plak nk lukis peta nih.. Ada sesapa blh tolong ke? Nti Fza bagi upah coklat... :)

3.  Medan Mara - Fza pegi tempah baju nikah kt Butik Maiza... Kak Maiza sangat la friendly.. Actually kitorang just walk in jer.. Fza tempah baju kurung moden + kain kedut2 tuh (adore dgn kain cmtuh) + tangan cekak... Harga pn berpatutan.. Just RM150 jer upahnyee... Cadangnye nak DIY beads kt tangan baju tuh.. Tengoklah if rajin + ada mase.. Harap2 Kak Maiza buat baju tu penuh dengan kasih sayang..hehe

Ahad 18 Sept 2011 plak, kitorang pegi Melaka dengan 2 tujuan... 1st nak pegi jumpa my family. Diorang dtg dari Kedah sebab nak anta Along kt Akademi Kastam (AKMAL) tuh... Along pegi report duty &  induksi khusus kt sana... 2nd tujuan nak pegi kenduri kawen Suriana kat Bukit Baru... Sue sangat la cantik on her big day...  :)
Congrats Pn Suriana & En Shahrul..Selamat Pengantin Baru...

Ok lah mmbebel plak Fza ni.. Sambung buat keje...  
Selamat bekerja yer kawan2 :)

18 September 2011

Happy Birthday to my lovely fiance 16 Sept 2011



HAPPY BIRTHDAY MY DEAR, ALI BADRUDDIN
SEMOGA B PANJANG UMUR, DIMURAHKAN REZEKI, DIKURNIAKAN KESIHATAN YANG BAIK, 
SEMOGA JODOH KITA BERPANJANGAN..
I LOVE U SO MUCH DEAR....
TERIMA KASIH DIATAS SEGALANYA SEJAK PERKENALAN KITA.. 

NI LAGU KHAS SPECIAL 4U DEAR.. :)





10 September 2011

Good news ...

Hi kawan2 & silent readers... Fiza taw blog ni ada silent readers.. Tak pe teruskan membaca..No worries!!
Rasenya masih belum terlambat untuk wish raya. Raya sebulan kan.. hehe.. Fiza nk ucapakan  
Selamat Hari Raya Aidilfitri.. 
Maaf Zahir Batin 
untuk semua insan yang mengenali.. Andai kata ada silap dan salah, terguris hati atau terkutuk ke apa harap dimaafkan..

Last Friday, Fiza dapat satu berita gembira..Nak tau apa? hehe Fiza rasa sangat bersyukur sebab Fiza dah lulus kursus induksi umum dengan kepujian.. Alhamdulillah.. Syukur ya Allah!! Sebelum ni Fiza risau sangat2 takut gagal.. Lepas ni beri tumpuan untuk exam GO plak bulan 10 ni.. Doakan Fiza yer kawan2.. :)

Then, cerita pasal preparation weeding plak.. Aduh tersangat la risau.. Sebab rasa macam dah xlambat dah..Tapi Fiza still main2 lagi.. Bile la nak serius buat preparation ni.. Banyak benda lagi blum start.. Tapi ada la beberapa perkara yang dah DONE!!.. :) Skunk ni Fiza dah pikir utk baju nikah nak buat design ape? Nak tempah kt mana? Kursus kawen pun blum pegi lagi.. Baju sanding, pelamin bagai sume pn blum tempah lagi.. Catering lagi.. Pendek kata sume la blum buat lgi.. Cuma barang hantaran ada skit yg dah settle...

Hmm.. So nk start from where?? huhu...erkkkggghh Tido dulu la nti pkir..hehe.. :)

07 September 2011

Wordless Wednesday


Wordless Wednesday