* FOLLOWERS *

26 December 2012

Sesi Mendobi Pakaian Our Sweetheart ~ 32 weeks

Assalamualaikum & Salam Sejahtera sume...


Hii uolss... straight to the point.. Just nak share pasal sesi mendobi pakaian si kecil yang bakal lahir tidak lama lagi..In Sya Allah tolong doakan semoga proses kelahiran our first baby dipermudahkan yer..

Sesi mendobi ni Fza buat masa 32 weeks hari tuh.. Tu pun setelah nurse bising2.. Actually by 28 weeks dh kena prepare siap2 beg barang baby & mom untuk ke hospital nti bile dah sampai masa nak bersalin.. Tapi masa tuh Fza rasa mcm awal lgi.. Tu mcm buat rileks dulu.Then nurse ceramah kt Fza kata kena prepare awal.sebab anything can happen..kita pun xtaw kan macamane.. Lagi satu sejak Fza kerap ke hospital check itu ini tu yg mmbuatkan Fza tekad nak dobi pakaian baby.. :) 

Untuk pengetahuan kawan2, Fza ni malas + tak berapa sihat sejak dua menjak nih... kena batuk dan selsema..So Fza basuh baju baby ni guna mesin saja.. Guna function wool.. Sebabnya mesin Fza ni kurang canggih la kot sebab xde function delicate mcam ada sesetengah kawan blogger suggest suh guna function delicate tuh..Then yang penting kna basuh guna detergent khas untuk pakaian baby... Fza guna sabun A-B-D Pureen.. Wangi bau baby... hehehe... ok itu saja.. thanks uollss sudi baca..  


Sila abaikan semak kt belakang tuh..hehe


P.S : Fza minta jasa baik kawan2 mendoakan Fza dan baby. Skrg tengah pujuk baby untuk pusing kepala ke bawah sebab kedudukan baby skrg breech.. Hati ni sgt risau ok..Tapi doc kata masih ada masa untuk baby pusing.. 36 weeks nti ada checkup utk tgk kedudukan baby..if xpusing doc nak buat ECV.. Harap2 baby dah pusing time tuh.. Tolong doakan eh..Kalo boleh Fza nak bersalin normal tapi kalo dah ditakdirkan bersalin operate Fza redha dan pasrah dgn ketentuan Allah.. TIA.. :)