* FOLLOWERS *

17 December 2012

Ostematrix Membantu Ibu Hamil Yang Kurang/Tidak Minum Susu


Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua,


Ostematrix (Kalsium Magnesium)

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.Lebih daripada Sekadar Kalsium

Kalsium adalah mineral yang terbanyak terdapat dalam badan kita iaitu lebih daripada 90% bahan keras dalam tulang dan gigi. Ia diperlukan untuk pembentukan dan bagi mengekalkan tulang yang kuat serta gigi yang sihat. Ia juga membantu untuk pembekuan darah, penghantaran gerakbalas saraf, dan kontraksi otot. Mungkin ada dikalangan kita sukar untuk minum susu, bagi menampung keperluan kalsium harian anda bolehlah mengambil Ostematrix (Kalsium Magnesium) sebagai makanan tambahan.


  Ostematrix membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Di antara kebaikan ostematrix adalah :

• Membantu mengurangkan risiko Osteoporosis.

• Membekalkan satu matriks zat-zat penting yang unik serta melebihi kalsium untuk membina, pembentukan dan melihara tulang dan gigi yang kuat.

• Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.

• Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.

• Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, rentensi air, mudah meradang dan kemurangan.

• Mudah diserap dalam badan serta-merta.

Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah Ditelan

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam Ostematrix membekalkan:

• 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi

• 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya

• 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

"Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan"* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakitKredit to ShakleeJika anda berminat untuk mencuba supplement Shaklee boleh hubungi saya di:

Facebook : Fiza Zainol
Shaklee ID : 907011
No .Telefon :  017-4045096 (call / sms / whatsapp)
Email : fizar_04@yahoo.co.uk