* FOLLOWERS *

30 November 2011

Kad Kawen Sudah Siap!!!

Salam....
hi uollsss...

Alhamdulillah..Kad kwen sudah siap...
Actually dapat call dri k.rima tuh jumaat lepas kata kad dah siap & boleh dtg ambil...tapi last weekend Fza tersangat la busy...Mak datang then ktrg pegi meminang utk sepupu kat Johor..Semalam baru I & my fiance pegi amik kad... Hmm kad okey...simple n i like it.. Putih itu suci..hehe Cuma biasa la ada jugak beberapa kad yang reject...cover kosong la...print terbalik la..sampul xbercetak la... mujur xbyk la..Patut la vendor ada bagi lebih 10..rupa2nya ada yang reject... Skunk tgh tgu bahagian En Tunang...Nak tau bpe yg di reject..if bnyak nk suh drg buat semula yg reject tuh.. ;)
Kepada kawan2 nti Fza pos kad kt korang eh... Skunk ni tgh proses mengumpul alamat.. Yang dekat2 Fza bgi by hand je...

~66 Days until my wedding~ 
Cepat masa berlalu....

21 November 2011

Pending!!!!!

Salam uolsss.. apa khabar sume?? hopefully sihat sokmo.. Lagi 75 hari je sehingga ke hari itu..Pejam celik pejam celik jer kan... Fiza dah start risau sb dalam kepala otak banyak ag tak settle...

First nak listkan ape saja yang masih pending...

1. Bunga telur utk pelamin & bilik pengantin - In progress
 (hari2 lpas balik keje mesti dok belek bunga tisu tu jer...naik berpinar mata)

2. Design kad & print - Kad dah siap design..Tgu time nak print( yang ni kad biasa2 jer untuk my En Tunang bagi kat org2 kg dia..nk jimat kena la design n print sndri)

3. Guestbook - Almost done untuk design dalam guestbook tuh..Tinggal cover jer blum start pape lgi...Tapi materials sume dah beli..

4. Hantaran - In progress..Baru start hias 20%... hehe malas + xcukup tangan... Materials sume dh beli...

5. Doorgift untuk tetamu blum beli..Xde idea nak bagi ape... Pending!

6. Kain untuk my family dah beli tapi xhantar kt taylor ag..

7. Baju resepsi & bertandang x pilih lagi.. Rambang mata plak bile g butik... Dah try fitting satu baju cma masih xbleh bt pilihan..hehe....

8. Baju nikah belum jahit beads..Beads dah beli... Ikut rasa hati nk je upah orang sebab mcam xde masa nak jahit..huhu

9. Shawl & veil untuk nikah blum ada...Tengah pikir nak beli ke nak DIY...

10. Menu makanan xbagi lagi kat catering sebab masih pkir nak buat menu apa la..

11. Gambar untuk bunting  belum anta ag....

12. Deco untuk guestbook corner, buffet corner pe tu sume xde prepare pape lgi..belum ada idea...


Hmmmm Main2 betol la Fiza nih.... nak tgu lagi 30 hari baru nak kalut buat sume nih...
okeh yer  ...Buat sementara ni ingt ini je... Checklist utk diri sendri yang malas... ;)



15 November 2011

Aduhai cantik2nya baju kawen nih...

Salam uolss...hai b2b, ex-b2b and silent readers...
Ape khabar sume? Hopefully sihat sokmo.. 
Dah lama Fiza xupdate entry sb busy dengan projek DIY bunga telur.Fiza guna bunga tisu..Tu yang makan masa skit nak siap..  Fiza update skit progress projek DIY ni.. Untuk bunga tisu warna pink dah siap satu pahar.. Skunk tengah struggle menyiapkan bunga purple plak.. Cadang nak tmbah lagi satu pahar untuk pink... Means nti Fiza akan ade 2 pahar bunga pink & 2 pahar bunga purple.. Cadangnye nak letak 2 di pelamin & lagi 2 di bilik tido.. Doakan Fiza berjaya siapkan sume yer... xlupa juga buat my friends Cik Tqah Nasir thanks a lot sebab rajin tolong Fiza buat bunga..Kalo x Fiza buat soang2 je lah.. Next projek after bunga telur ni ialah Guestbook plak.. Harap2 menjadi la..Maklumlah org xkreatif nak try buatkan ;) 

Berbalik pada tajuk asal entry nih.. "Aduhai cantik2nya baju kawen nih"..hehe Actually Fiza tengah rambang mata nak pilih baju utk majlis resepsi & bertandang nti... Untuk resepsi tema purple+pink... Tapi bila pegi BUTIK CINTA - ALOR STAR bnyak plak purple n pink nye...Xtaw plak nk pilih yang mana...Sume cantik sangat2... Kalo ikutkan hati Fiza macam nak pakai je sume.. hehehe (tamak la plak).. 

Untuk majlis bertandang plak macam xde lagi tema sebenarnya.. Fiza berkenan plak tengok baju hjau torquise(btul ke spelling ni??) Tapi En Tunang xberkenan plak...En Tunang request nak gold... So tengah usha2 baju mana yang cantik..sebab gold ni pun banyak jugak wrna..ade light gold, gold terang...mcm2 la kan... Just nak tny pendapat uolss yang baca entry Fiza nih..agak2 yang mana yang cun... 
Sume gambar ni Fiza copy dari BUTIK CINTA FB... pinjam gambar yer abg lan...

PILIHAN 1

PILIHAN 2

PILIHAN 3

PILIHAN 4

PILIHAN 5

PILIHAN 6
Baju putih ni cantik kan... Tapi xpakai dah kot putih sebab nikah Fiza dah pakai putih...

PILIHAN 7
Baju ni Fiza minat sangat dari dulu.cantik....tpi out of tema plak..

PILIHAN 8
utk purple xde gmbar lain yang bju fiza suka... ini je jumpa...yg baru blum di upload lgi..


Hmm... Cantikkan uolss?? So untuk b2b ke atau pun yang nak bertunang ke Fiza suggest korang amik la kat Butik Cinta ni sebab korang akan rasa puas hati.. Baju pun cun2, up to date, pelamin sume bagai cantik2... Layanan diorang pun best... Harga pun berpatutan...So sgt berpuas hati la..

Untuk sebarang pertanyaan contact owner butik ni
Abg Lan/ Abg Sham 012-4453544


Alamat : CINTA LAN SHAM WEDDING GALLERY, 
NO 238, TKT 1 , KOMPLEKS SHAHAB PERDANA,
JALAN SULTANAH SAMBUNGAN, 
ALOR SETAR, KEDAH.


Sempat lagi Fiza iklankan... bukan ape nak sharing...  okey sudah mau tido..Sok ada kursus kt Maktab.. Bubye....;)

02 November 2011

DIY - Tutorial Bunga Tisu

Salam uolsss......
hari ni Fiza nak share ngan korang cara2 nak buat bunga tisu... Harap2 korang paham lah yer.. Gambar tak bape jelas sebab amik gmbar guna kamera handset biasa jer.. ;)

Bahan-bahan yang diperlukan:
1. Kertas Tisu
2.Gunting
3.Dawai pengikat
4. Reben utk hiasan tambahan (tpi yg ni Fza xbuat lgi)



Step 1 : Lipatkan kertas kepada 2 bahagian yang sama besar


Lipat 2 lagi




Step 2 : Guntingkan mengikut size yang sama & susunkan 5 keping kertas tersebut...

Step 3 : Kemudian lipatkan lebih kurang 1 inci ke 1cm ke...Lipat macam nak buat kipas tuh.. ;)
 
Step 4 : Kemudian ikatkan dawai ditengah2 kertas tersebut seperti gambar di bawah..(maaf gambar xclear)



Step 5 : Tarik sehelai demi sehelai kertas tisu ke atas..Buat sampai habis...


Okey dah siap..begini la rupanya.... ;)



Gambar di bawah ni dah ade beberapa kuntum yang Fiza dah siap buat...Banyak lagi nk kena buat ni..400kuntum nk kena buat..huhu...


okeh sampai sini saja.... ;)

01 November 2011

Tag oh Tag!!!

Hiii uolss.. 
First of all, Thanks Lieza sebab tag Fza.. Sebenarnya Fza xtaw apa ni..Actually,ni my first time Fza buat nih.. hehe So I try my best..  Lets begin!!! 


TERMS & CONDITIONS:
1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.

4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER

6.No tag back!

7.No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


2nd rule
Each person must post 11 things about themselves in their journal
1. My fullname is Nor Hafizah Binti Zainol .. Kawan-kawan boleh panggil Fiza .. 
2. Fiza anak bongsu dari 3 adik beradik.. ( Bukan anak manja ok!!)
3. Fiza government servant.. Keje di PDRM Bukit Aman..
4. Fiza suka warna grey, light green  dan putih.. 
5. Fiza sayang sgt my family & my fiance and also my best friends..
6. Umur 25 tahun this years.. ;)
7. InsyaAllah bakal menamatkan zaman bujang pada tahun 2012.
8. Fiza suka karoke ..walaupun suara tak bape sedap tapi nak nyanyi jugak... boleh release tension
9. Fiza suka makan seafood... paling suka sotong... 
10. Periang, suka gelak/ketawa, buat lawak...
11. Fza tinggi orangnye.. Sampai ada hamba Allah yang xtaw bersyukur kata macam 'dinosour'.. 


ok next rule.. Jawab soalan Lieza

1. Where do u see yourself in five years time?
   Naik pangkat..maybe.. ;)

2. What is your dream?
   Buy house
3. Can u keep a secret from your bf/fiance/husband?
   No.
4. Who will you share your problem?
   My family & My fiance ;) 

5. If you are not what you are today (your job) what will you be?
   Associate Software Engineer in Accenture
6. List down things in your wallet.
   ic, lesen,kad bank etc
7. How many shoes do you have?
   less than 10..
8. If you have RM1million in cash, what will you do?
   Beli rumah, bagi kt my parents, pegi mekah bawa mak & abah     same, sedekah kat anak2 yatim 

9. What is your first handphone?
   nokia 3310

10. What is the wall color in your bedroom?
    light pink
11. Will you answer all the questions above? (",)
    yes.

Then.. my questions
1. What is your dream?
2. First impression when u look at me? 
3. What is your favourite movie?
4. Adakah anda suka berkawan dengan saya?
5. Jika anda ada 60 saat, apa yang anda nak ucapkan?
6. Kereta idaman anda?
7. Adakah anda tahu kenapa anda di tag? berikan sebab.. hehe
8. Makanan kegemaran anda?
9. Negara yang anda ingin kunjungi?
10. Brand laptop yang anda guna sekarang?
11. Siapakah nama kekasih/suami/tunang anda?



Kawan2 yang saya nak tag ;)


okeh done!! Fuhh letih jgak nak menjawab ni.. maaf yer kawan2 sb tag kamoo.. hehe... ;)