* FOLLOWERS *

02 November 2011

DIY - Tutorial Bunga Tisu

Salam uolsss......
hari ni Fiza nak share ngan korang cara2 nak buat bunga tisu... Harap2 korang paham lah yer.. Gambar tak bape jelas sebab amik gmbar guna kamera handset biasa jer.. ;)

Bahan-bahan yang diperlukan:
1. Kertas Tisu
2.Gunting
3.Dawai pengikat
4. Reben utk hiasan tambahan (tpi yg ni Fza xbuat lgi)



Step 1 : Lipatkan kertas kepada 2 bahagian yang sama besar


Lipat 2 lagi




Step 2 : Guntingkan mengikut size yang sama & susunkan 5 keping kertas tersebut...

Step 3 : Kemudian lipatkan lebih kurang 1 inci ke 1cm ke...Lipat macam nak buat kipas tuh.. ;)
 
Step 4 : Kemudian ikatkan dawai ditengah2 kertas tersebut seperti gambar di bawah..(maaf gambar xclear)



Step 5 : Tarik sehelai demi sehelai kertas tisu ke atas..Buat sampai habis...


Okey dah siap..begini la rupanya.... ;)



Gambar di bawah ni dah ade beberapa kuntum yang Fiza dah siap buat...Banyak lagi nk kena buat ni..400kuntum nk kena buat..huhu...


okeh sampai sini saja.... ;)