* FOLLOWERS *

02 November 2012

Shaklee Independent Distributor :)

Assalamualaikum sume...
Amacam sihat ker? Dah lama tak update blog ni.. Kadang tu bz kadang tu malas... Hihi Aishhh asyik alasan yang sama je kan... Post kali ni Fiza nak kongsi ngan kengkawan di luar sana..  Fiza dah jadi Shaklee Independent Distributor... Alkisahnya kenapa Fiza jadi ahli shaklee, sebabnya masa checkup 5bln hari tu Fiza ada masalah hb rendah.. Tiap2 bulan hb makin trun... Sampai tinggal 10.1 jer..Apalagi nurse pun bising la.. So Fiza pun try la google cara nak naikkan hb.. Kebanyakkan cakap makan sayur bayam, hati, tempe, ikan bilis dan macam2 lagi... yang tu pun Fiza dah cuba..Cuma bukan hari2 la.. hehe.. Kemudian ada terbaca kt google yang supplement shaklee jugak blh bantu naikkan hb..Tanpa segan silu Fiza pun tanya la pada kawan blogger Nana Farhana..Rasanya ramai yg kenal Nana nih.. Then Nana suggest suh Fiza amik Vita-Lea & Ostematrix Shaklee untuk naikkan hb... Alhamdulillah dengan izin Allah s.w.t hb Fiza naik... Fiza nak cite sikit di antara kelebihan2 Vita-Lea ni.. Vita-Lea ni dia macam obimin jugak..Multivitamin cuma bezanya Vita-Lea ni multivitamin semulajadi... 

Vita-Lea - multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi yang bagus untuk elakkan anemia.


Ostematrix - gabungan kalsium, magnesium dan vitamin D yang bagus utk sistem saraf, pembentukan tulang bayi serta menghindari simpul biawak (cramp). Kalsium yang mencukupi juga membantu proses meneran semasa kelahiran.Ostematrix ni dia kalsium... Tapi untuk kesan yang lebih bagus kena consume sekali ngan Energizing Soy Protein (ESP)...ESP ni banyak khasiatnya..
ESP -protein berasaskan soya non-GMO yang sangat baik utk perkembangan janin (sel terbentuk drp protein) selain untuk tenaga berterusan. Bagus untuk ibu mengandung, menyusu dan berpantang. ESP boleh bantu banyakkan susu ibu... Tapi pe pun doa tu penting.. :)

Info Vita-Lea


                                                                   Info Ostematrix (Kalsium)

                                                            Info Energizing Soy Protein (ESP)


Selain ni ada lagi produk2 Shaklee yang lain. Diantara yang famous sekarang ni Vitamin C(untuk menguatkan sistem imun badan) & ESP la... If ada sesiapa yang nak try Shaklee ni boleh la pm Fiza kat Fb Fiza.. Nanti Fiza boleh tolong setakat mampu.. If nak pergi beli sndri pn boleh tapi kena guna ID Distributor la... Boleh je if korang nak guna ID Fiza...Tapi plz bgi taw dulu.. :)

ID Shaklee Fiza 907011
Fb : Fiza Zainol