* FOLLOWERS *

26 December 2012

Sesi Mendobi Pakaian Our Sweetheart ~ 32 weeks

Assalamualaikum & Salam Sejahtera sume...


Hii uolss... straight to the point.. Just nak share pasal sesi mendobi pakaian si kecil yang bakal lahir tidak lama lagi..In Sya Allah tolong doakan semoga proses kelahiran our first baby dipermudahkan yer..

Sesi mendobi ni Fza buat masa 32 weeks hari tuh.. Tu pun setelah nurse bising2.. Actually by 28 weeks dh kena prepare siap2 beg barang baby & mom untuk ke hospital nti bile dah sampai masa nak bersalin.. Tapi masa tuh Fza rasa mcm awal lgi.. Tu mcm buat rileks dulu.Then nurse ceramah kt Fza kata kena prepare awal.sebab anything can happen..kita pun xtaw kan macamane.. Lagi satu sejak Fza kerap ke hospital check itu ini tu yg mmbuatkan Fza tekad nak dobi pakaian baby.. :) 

Untuk pengetahuan kawan2, Fza ni malas + tak berapa sihat sejak dua menjak nih... kena batuk dan selsema..So Fza basuh baju baby ni guna mesin saja.. Guna function wool.. Sebabnya mesin Fza ni kurang canggih la kot sebab xde function delicate mcam ada sesetengah kawan blogger suggest suh guna function delicate tuh..Then yang penting kna basuh guna detergent khas untuk pakaian baby... Fza guna sabun A-B-D Pureen.. Wangi bau baby... hehehe... ok itu saja.. thanks uollss sudi baca..  


Sila abaikan semak kt belakang tuh..hehe


P.S : Fza minta jasa baik kawan2 mendoakan Fza dan baby. Skrg tengah pujuk baby untuk pusing kepala ke bawah sebab kedudukan baby skrg breech.. Hati ni sgt risau ok..Tapi doc kata masih ada masa untuk baby pusing.. 36 weeks nti ada checkup utk tgk kedudukan baby..if xpusing doc nak buat ECV.. Harap2 baby dah pusing time tuh.. Tolong doakan eh..Kalo boleh Fza nak bersalin normal tapi kalo dah ditakdirkan bersalin operate Fza redha dan pasrah dgn ketentuan Allah.. TIA.. :)

8 comments:

puan.mila said...

fiza..byk2 kan berdoa ye dn bykkn comunicate dgn bby..moga fiza dn baby semuanya selamat..aminn..

cheQmOomOo said...

huuu org pun nk guna machine+sabun ABD hehehe tp ni da 34week minggu ni..tp sesi mendobi stil xbuat lg..weken ni insyALLAH..

doa y terbaik wat mommyfiza n bby :)

Fiza Zainol said...

Puan Mila : terima kasih yer.. mudah2an sume selamat..aminnn

cheQmOomOo : kena start mendobi dah tuh..bkn pe kan incase ada pape kan xkelam kabut.. Fza rtu pegi hosp serdang utk kes baby krg gerak, soalan first nurse tnya bawa x kain batik n beg baby? cuak jgk laa msa tuh.. sb bkn nak bersalin lagi kan...hehehe
Thanks atas doa awak... Fza doakan utk awak jgak.. semoga dipermudahkan & selamat bersalin..

Pn. Akmar said...

hi fiza... :) moga Allah swt permudahkan utk bersalin normal in sha Allah... kemat da nak masuk 32 minggu tp kelengkapan baby tak cukup lagi..baju pun baru ade 3 pasang..byk lg benda yg tak beli...yg ade hanya bedding set je...yg lain satu benda pun tak de...jgn kata yg baby...yg ummi baby pun tak de lg...harap bekung je satu.. gara2 malas gile nak shopping..

azizah :) said...

banyakkan berdoa.semoga baby dapat pusing ke laluan sebenarnya nanti.. InsyaAllah.. moga di permudahkan segala urusan.. Amin..

mrs gold said...

MG pon basuh guna mesin gak..fuction yg biasa lagi..hehe..tp guna ABD gak la..MG pon tak kemas lagi beg ni...mungkin ujung minggu ni kot :)
by the way..semoga semuanya selamat ye :)

Schaz said...

i dah 28th week.. tp dh tak sabar nak pre-wash baju2 baby..sbb baju diorang comei gile kan..hihi..

Schaz said...

i dah 28th week.. tp dh tak sabar nak pre-wash baju2 baby..sbb baju diorang comei gile kan..hihi..