* FOLLOWERS *

06 September 2012

Anugerah Allah


Assalamualaikum semua... Amacam sihat ke? Dah lama Fiza tak jenguk2 blog ni.. Last post pun bulan 3 yang lepas. Dah nak masuk 6 bulan blog ni terbiar.. Kalo umah mesti dah bersawang penuhkan... Fiza bukannya apa, lately ni busy skit dengan hal2 keduniaan yang lain.. Nak senang cite malas la...hehehe..

Tetiba hari ni Fiza ter'rajin' plak nak jenguk blog ni.. Sebelum ni ada jugak terlintas di hati nak delete jer blog ni. Tapi bila dipikirkan macam sayang la plak nak delete.. Sebab blog ni la tempat Fiza nak tulis apa2 pun.. Saje untuk syok sendiri. Walaupun pembacanya belum tentu ada...hehe Yang penting penulisnya ada jika umur masih panjang...

Hari ini Fiza nak share pasal pregnancy. Sebenarnya berat hati jugak nak post pasal ni. Tapi disebabkan permintaan beberapa kawan untuk tahu macamana experience Fiza masa 1st time tahu pregnant so Fiza kongsi la experience Fiza ni. Tapi niat dihati nak share bukanlah nak menunjukkan2 atau heboh yg Fiza ni dah pregnant.. Fiza sangat2 bersyukur dengan rezeki dari Allah s.w.t ni.Apa salahnya Fiza kongsi kegembiraan ni dengan kawan2 yang lain..

Bulan 6 lepas Fiza ada attend kursus di JB.. Masa tuh Fiza masih tak tau yang Fiza pregnant. So dengan selamber Fiza angkat beg berat ke tingkat 2.. Main hentam je makan apa yang ada..Nasib baik la masa tu tak ade apa2 jadi.. Alhamdulillah syukur sangat ya Allah.. Then, masa kursus tu Fiza dah start tak sedap badan.. Rasa macam nak demam.. Kursus plak masa di terlalu ketat.Banyak aktiviti yang ada.. Last2 Fiza demam panas... Pening, loya sume ada masa tuh. Balik dari kursus baru Fiza sedar yang sebenarnya Fiza dah lepas due period yang sepatutnya datang 4hari lepas.. Then saje la Fiza ajak hubby pegi beli upt. Keesokan paginya Fiza bangun buat upt lepas solat subuh. Masa buat tu Fiza tengok macam 1 line jer.Then dengan hampa Fiza tinggal upt tu dan pegi sambung tido.. kol10 lbih macam tuh Fiza bangun semula dan tergerak hati nak tengok upt tu lagi. Bila tengok tu double line tapi samar2, rasa macam nak nangis kuat2... nak panggil hubby tapi hubby xde sebab OT hari tu.. Masa tu Fiza was2.. Betul ke pregnant ni?? Pahtu teringat ada penah terbaca kt blog orang yang if samar2 consider pregnant. Then seminggu lepas tu Fiza repeat buat upt. Double line jugak tapi lebih terang... Pahtu Fiza biar lagi sebab rasa mcam awal plak nak g jmpa doktor. Sampai la satu hari Fiza kena cirit birit.Fiza pegi KK dan masa tu la doktor sahkan yang Fiza pregnant..

First upt yang samar

Alhamdulillah, skrang Fiza dah 2nd trimester. Doakan yer semoga baby dalam perut ni sihat dan selamat sampai la bersalin nanti.. Due date Fiza next year. So banyak lagi masa yang Fiza perlu lalui... Banyak lagi benda yang Fiza tak taw & perlu study.. Fiza doakan jugak untuk kawan2 yang belum pregnant semoga kawan2 murah rezeki pregnant nti... Untuk sympthom2 pregnant nanti Fiza cite dalam post lain eh... Dah dekat kol5 so masa utk balik....... Okeh bubyeeee...


Comel tak baby ni?? Comelkan...

3 comments:

puan.mila said...

Alhamdulillah sama la kita 2nd trimester..hope semuanya selamat ye :)

Cik Tqah said...

akhirnya.. hihi.. moga baby hang lahir comelss

izzah said...

jaga diri baik2..insyaALLAH moga slamat melahirkan..=)