* FOLLOWERS *

03 December 2013

Bagaimana nak jadi ahli Shaklee? Nak buat side income dengan Shaklee?



Cara nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar sah Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 907011 sebagai sponsor/upline.

Tak Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase kecuali anda target untuk cash bonus wajiblah maintain points.. :)

Berapa modal yang di perlukan? 

Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee kita boleh buat ala-ala dropship.Bila customer order dan bayar baru lah kita bayar kat Shaklee.Kemudian, Shaklee akan pos barang tu kepada customer..senangkan? Kalau nak simpan stock kat rumah boleh la nak invest berapa pun.

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya sekiranya anda berhasrat untuk bersama2 dengan saya (satu hari nanti ke) dalam bisnes Shaklee sendiri atau Shaklee trial pack online or offline.

Apa nak buat jika saya dah daftar dengan orang lain tapi nak join bisnes Shaklee Trial Pack?

Anda boleh tukar upline dengan register semula. Anda perlu membuat pembayaran untuk menjadi ahli seperti mula-mula mendaftar (step paling atas tadi). Anda boleh menggunakan ID saya 907011 sebagai sponsor anda.

Berapa keuntungan yang anda boleh dapat setiap bulan?

Bergantung pada sales/purchase anda pada bulan tersebut.Minimum 150 point untuk layak dapat cash back/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21% depending on berapa points yang kita dapat pada bulan tersebut.

Kena cari orang ker?

Tak perlu.Saya pun tak suka paksa-paksa orang untuk join/beli.

Macam mana nak start berbisness ?

In sha Allah saya akan guide/coach anda sebab once anda dah register dengan saya, so anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak saya' ..Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendri.. :)


Apa kelebihan jadi ahli Shaklee

Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli (boleh email ke fizazainol@gmail.com untuk mengetahui Pricelist Shaklee). Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.

Dengan menjadi ahli di bawah team saya(menggunakan ID saya sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya di fizazainol@gmail.com atau sms 017-4045096 untuk maklumat lanjut.

No comments: